Pomidorowy piernik z masą serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszka keksówka ok. 30 cm.
Formę wyłóż papierem lub wysmaruj tłuszczem.
Orzechy posiekaj.
Wybierz pomidory z zalewy zblenduj.
250 ml pomidorów zblenduj na gładko z bananem, cukrem i olejem.
Dodaj suche składniki i wymieszaj łyżką.
Dodaj posiekane orzechy, wymieszaj.
Ciasto przełóż do keksówki, wyrównaj masę.
Piecz w 180 C 40-50 minut do suchego patyczka.
Masa:
Schłodzone serki wymieszaj z cukrem.
Przestudzone ciasto przetnij wzdłuż na pół i odkrój ewentualne nierówności.
Masą przełóż ciasto, wstaw do lodówki.
Polewa:
Czekoladę rozpuść z oliwą ( nie dopuszczaj do zagotowania ).
Lekko ciepłą polewą polej piernik.
Udekoruj jagodami goji, które krótko moczymy w ciepłej wodzie i osączamy.
Komentarze