" Polędwiczki z kurczaka na ostro "

3 (1 ocen)

  • 15 min

Pyszne , soczyste polędwiczki z piersi z kurczaka w pikantnej panierce.

  • 15 min

Składniki:

  • - filet z kurczaka - 0,5 kg

    Marynata:
    - jogurt naturalny - 1 mały kubek
    - chili
    - sól

    Panierka :
    - mąka - 10 dag
    - proszek do pieczenia
    - sól
    - pieprz
    - chili
    - słodka papryka


    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

" polędwiczki z kurczaka na ostro " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek.

    Kroimy w polędwiczki.
    Lekko rozbijamy.

    Z jogurtu , szczypty soli i szczypty chili robimy marynatę.

    Wkładamy mięso.

    Obtaczamy.

    Zawijamy folią spożywczą.

    Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę.

    ( Musimy to zrobic , gdyż wtedy mięso "złapie smak" i zrobi się soczyste ).

    Z mąki , soli , pieprzu , proszku do pieczenia , chili i słodkiej papryki robimy panierkę.

    Zamarynowane polędwiczki obtaczamy dokładnie w przygotowanej panierce.

    Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron.

    Po usmażeniu umieszczamy na ok. 5 minut w mocno nagrzanym piekarniku , dzięki czemu staną się jeszcze bardziej chrupiące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować