Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

4.93 (166 ocen)

Pyszne i mięciutkie mięsko :)

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
    sól,pieprz,papryka słodka,papryka ostra,przyprawa uniwersalna
    1 łyżeczka przyprawy do mięs
    1 łyżeczka oleju + do smażenia
    mąka do obtoczenia
    3 liście laurowe


Wystaw ocenę:

4.93 (166 ocen)

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polędwiczka wieprzowa w sosie własnym 1. Polędwiczkę pokroić w plastry. Lekko rozbić tłuczkiem. Olej wymieszać z przyprawami. Do marynaty włożyć polędwiczkę. Przykryć i wstawić do lodówki na noc. Plastry polędwiczki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Wlać wodę, dodać listki laurowe i dusić na małym ogniu około 30 minut. Przyprawić solą i pieprzem i wyjąć liście laurowe.
    Podawać z ziemniakami lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Polędwica wieprzowa Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować