Polędwiczki pieczone z boczkiem i cebulą

4.5 (182 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób

Konkretny kawał mięsa na konkretny obiad:). Podałam ją z mizerią i pieczonymi ziemniakami, bardzo nam smakowała. W smaku bardzo podobna do szaszłyków kupowanych na mieście.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 500g polędwiczek wieprzowych
    100g wędzonego boczku w plastrach
    3 cebule
    1/3 szklanki wody
    1/3 szklanki keczupu
    2 łyżeczki musztardy
    2 łyżeczki miodu
    sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczki pieczone z boczkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka. Polędwiczki nakrawamy wszerz, tak by powstały "kieszonki". Nacieramy je przyprawami, do każdej kieszonki wkładamy po plasterku boczku i cebulę. Układamy je w naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Wodę, keczup, musztardę, miód i przyprawy mieszamy ze sobą. Zalewamy polędwiczki.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować