Omlet z boczkiem i cebulą

4.43 (162 ocen)

Pyszny i pożywny omlet na śniadanie.

Składniki:

  • 4 jajka
    100g wędzonego boczku
    1 cebula
    Pół szklanki mleka
    2 łyżki mąki
    Sól, pieprz
    Masło
Wystaw ocenę:

4.43 (162 ocen)

Zobacz również:

Omlet Przystawki

Omlet z boczkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić w kostkę, lekko zrumienić na maśle.
    Cebulę pokroić w kostkę, dodać do boczku, podsmażyć.
  • 2. Jajka wbić do miseczki, dodać mleko i mąkę, ubić na gładką masę. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Jajka wylać na boczek z cebulą.
  • 4. Smażyć na małym ogniu, aż jajka całkowicie się zetną. Gdy spód się zarumieni, omlet obracamy delikatnie na drugą stronę, smażymy chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować