Polędwiczka ze szpinakiem na plackach cukiniowych

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatne polędwiczki podane na plackach z cukinii

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
    100 g świeżego szpinaku
    1 cebula
    2-3 ząbki czosnku
    2 łyżka masła
    2-3 łyżki śmietany
    1/2 szklanki bulionu warzywnego
    sól, pieprz
    placki:
    500 g cukinii
    2 marchewki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    około 1 szklanka mąki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczka ze szpinakiem na plackach cukiniowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać jajko, mąkę, przyprawy i wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć na złoty kolor placki.

    Polędwiczkę pokroić w plastry i posypać pieprzem. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, masło i plastry polędwiczki, obsmażyć mięso z obu stron, podlać bulionem i dodać śmietanę, smażyć około 5 minut i wrzucić umyty szpinak. Całość smażyć jeszcze 5 minut i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z plackami warzywnymi. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Polędwica wieprzowa Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować