Polędwiczka ze szpinakiem na plackach cukiniowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię i marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać jajko, mąkę, przyprawy i wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć na złoty kolor placki.
Polędwiczkę pokroić w plastry i posypać pieprzem. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, masło i plastry polędwiczki, obsmażyć mięso z obu stron, podlać bulionem i dodać śmietanę, smażyć około 5 minut i wrzucić umyty szpinak. Całość smażyć jeszcze 5 minut i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z plackami warzywnymi. Smacznego :)
Komentarze