Polędwiczka ze szpinakiem, fetą i pomidorkami suszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczkę umyć, osuszyć. Przeciąć i rozbić na jak największy płat. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Szpinak sparzyć, osuszyć, połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i gałką muszkatołową. Fetę pokroić w paski lub kostki, pomidorki osączyć z zalewy, przekroić na pół.
2.Na płacie mięsa rozłożyć szpinak, fetę i pomidorki, zostawiając jeden wolny brzeg. Zwinąć w roladę, związać nićmi kuchennymi.
3.Podsmażyć krótko z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia i piec ok.30-35 minut w 180 st. Pod koniec pieczenia zdjąć folię, by mięso się zrumieniło. Podawać np. z ryżem i ulubionymi warzywami. Smacznego!
Komentarze