Polędwiczka ze szpinakiem, fetą i pomidorkami suszonymi

4.5 (163 ocen)

Danie, które zawsze zachwyca swoim smakiem i wyglądem. Świetnie sprawdzi się podczas spotkań rodzinnych .

Składniki:

  • 600g polędwiczki wieprzowej
    150g świeżego szpinaku
    100g sera feta
    6-8 pomidorków suszonych
    ząbek czosnku
    gałka muszkatołowa
    sól, pieprz
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Polędwiczka ze szpinakiem, fetą i pomidorkami suszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso rozbij 1. Polędwiczkę umyć, osuszyć. Przeciąć i rozbić na jak największy płat. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Szpinak sparzyć, osuszyć, połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i gałką muszkatołową. Fetę pokroić w paski lub kostki, pomidorki osączyć z zalewy, przekroić na pół.
  • rozłóż farsz 2. Na płacie mięsa rozłożyć szpinak, fetę i pomidorki, zostawiając jeden wolny brzeg. Zwinąć w roladę, związać nićmi kuchennymi.
  • podsmaż 3. Podsmażyć krótko z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia i piec ok.30-35 minut w 180 st. Pod koniec pieczenia zdjąć folię, by mięso się zrumieniło. Podawać np. z ryżem i ulubionymi warzywami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować