POLĘDWICZKA WIEPRZOWA NADZIANA SZPINAKIEM

4 (1 ocen)

  • 60 min

W takim wydaniu moi synowie zjadają szpinak z wielkim apetytem,a wielkim miłosnikiem tak podanej polędwiczki jest mój mąż

  • 60 min

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
    40 dag szpinaku
    15 dag sera feta
    sól.pieprz
    olej do smązenia
    3/4 szklanki bulionu warzywnego
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Polędwiczka wieprzowa nadziana szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę nacinamy wzdłuż, delikatnie rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem. na patelni na małą ilośc oleju wrzucamy pokrojony szpinak, doprawiamy delikatnie solą ,( nie za dużo, bo feta jest dość słony), dodajemy pokruszony ser feta, mieszamy, podduszamy az wyparuje płyn. Studzimy. Rozsmarowujemy na mięsie, zwijamy roladkę, związujemy nitką bawełnianą. Obsmażamy roladę na patelni na niewielkiej ilości oleju. Przekładamy do naczynia zaroodpornego, podlewamy bulionem, pieczemy ok. 30 minut. Podajemy na ciepło, kroimy wgrube plastry. Możemy też podawać jako dodatek na kanapki krojąc w cieńsze plastry
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować