Polędwiczka duszona z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne, kruche mięso z dodatkiem warzyw. Idealny obiad z ziemniakami czy makaronem. Do tego mięsa podaję jeszcze sałatę ze śmietaną bądź gotowany kalafior. Pyszności!

  • 60 min

Składniki:

  • * 2 polędwiczki wieprzowe - około 350g
    * sól, pieprz
    * łyżeczka mąki pełnoziarnistej
    * cebula
    * mała czerwona papryka
    * pół szklanki zielonego groszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczka duszona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki pokroić a plastry, lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem oraz mąką. Na łyżce oleju obsmażyć mięso z obu stron, dodać pół szklanki wody i dusić mięso przez 20 minut. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę. Dusić całość 2-3 minuty, po czym dodać groszek. Danie podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować