Puree z dyni

  • wyświetlono: 405 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Puree z dyni zrobiłam drugi raz w życiu. Trochę mam zamiar zamrozić by w zimie korzystać z takiej dyni do zupy, a trochę wykorzystam by przygotować syrop do kawy. Polecam!

blog_magicznezyciemarty
  • 60min

Składniki

* dynia - około kg

Sposób przygotowania przepisu:

Puree z dyni

  • 1. Dynię pokroić i oczyścić z pestek i błonek. Ułożyć na sitku w garnku do gotowania na parze. Parować około 20 minut. Zostawić do przestygnięcia - zebrać miąższ - skórę wyrzucić. Gdyby dynia była mokra to przełożyć na sitko i zostawić na godzinę. Dynię zmiksować na gładko. Przełożyć do słoiczka i pasteryzować albo do woreczka i zamrozić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiDyniapuree z dynisezon na dynię

Komentarze

Podobne przepisy

Puree z dyni

Dodane przez: LenaGotuje

Puree z dyni

Dynia - królowa jesiennego stołu....

Puree z dyni z rozmarynem

Dodane przez: tycjanowa

Puree z dyni z rozmarynem

Dynia pieczona z dodatkiem rozmarynu...

Puree z dyni

Dodane przez: KasiaKitek

Puree z dyni

Niezastąpione do ciast, domowego...

Puree/mus z dyni na zimę

Dodane przez: JOANNA 55a

Puree/mus z dyni na zimę

Tak przygotowany mus można przełożyć...

Puree z pieczonej dyni - do ciast, zup

Dodane przez: Paulina Nosek

Puree z pieczonej dyni - do ciast, zup

Wspaniała baza do deserów, dań...

Ketchup z dyni

Dodane przez: tycjanowa

Ketchup z dyni

Ketchup z dyni jest rewelacyjnym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE