Puree z dyni zrobiłam drugi raz w życiu. Trochę mam zamiar zamrozić by w zimie korzystać z takiej dyni do zupy, a trochę wykorzystam by przygotować syrop do kawy. Polecam!
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Puree z dynihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/86/edce9bf1d91406c94de32f7a599608671b71e2e2.jpeg19202049http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/puree-z-dyni-38
1.
Dynię pokroić i oczyścić z pestek i błonek. Ułożyć na sitku w garnku do gotowania na parze. Parować około 20 minut. Zostawić do przestygnięcia - zebrać miąższ - skórę wyrzucić. Gdyby dynia była mokra to przełożyć na sitko i zostawić na godzinę. Dynię zmiksować na gładko. Przełożyć do słoiczka i pasteryzować albo do woreczka i zamrozić.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze