Łosoś ze szpinakiem i sosem śmietanowo-serowo-koperkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Dzisiaj na obiad przygotowałam dla Was coś co rozpływa się w ustach. Idealnie połączone składniki tworzą jedną całość. Ryba może być dowolna - ja wybrałam pieczonego łososia bo akurat kawałek został mi z kolacji. Szpinak w tym przypadku jest świeży a dobór serów zależy tylko od Waszych kubków smakowych. To co? Zaczynamy gotować?

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • * 200g łososia pieczonego bądź wędzonego
    * 2-3 garście świeżego szpinaku
    * ząbek czosnku
    * łyżka oliwy z oliwek
    * 100g sera żółtego np mozzarelli
    * mała śmietana 18%
    * pół szklanki zimnej wody
    * 2 łyżki koperku
    * sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Ser

Łosoś ze szpinakiem i sosem śmietanowo-serowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać oliwę, dodać czosnek pokrojony w plastry i szpinak. Dodać śmietanę wymieszaną z wodą i startym serem. Całość zagotować i połączyć z rozdrobnionym łososiem. Całość posypać świeżym lub mrożonym koperkiem. Przyprawić do smaku. Łososia podawać z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Makaron Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować