Polędwiczka z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekkie danie obiadowe :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
    1 cukinia
    1/2 pora
    2-3 marchewki
    1 brokuł lub 1 opakowanie mrożonego
    sol, pieprz, curry, kurkuma, chili
    czubryca czerwona
    1 jogurt naturalny
    świeży tymianek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię, marchewkę i pora pokroić w krążki i razem z różyczkami brokuła wrzucić na dużą patelnię. Posypać przyprawami i podsmażyć aż warzywa puszcz sok. Polędwiczkę pokroić w cienkie plasterki, posypać czubrycą i dodać do warzyw, wymieszać i dusić około 20 minut. Całość doprawić do smaku, posypać listkami tymianku, zdjąć z palnika, odstawić na chwile i wlać jogurt, wymieszać. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować