Polędwica otulona ciastem francuskim

5 (200 ocen)

doskonała na obiad, jak również na kanapki

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa,
    2 łyżki musztardy,
    1łyżeczka majeranku,
    ½ łyżeczki soli,
    ½ łyżeczki słodkiej papryki,
    ¼ łyżeczki pieprzu,
    2 ząbki czosnku

    Dodatkowo:
    1 opakowanie ciasta francuskiego,
    1jajko
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Polędwica otulona ciastem francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0m4ucop 1. Musztardę mieszamy z przyprawami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Marynatą nacieramy mięso. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia polędwicę obsmażamy ze wszystkim stron na patelni. Owijamy w folię aluminiową, pozostawiamy do wystudzenia.
    Rozwijamy ciasto, na środku układamy polędwicę, ciasto nacinamy w paski, smarujemy rozbełtanym jajkiem, zaplatamy ciasto na przemian owijając nim mieso. Wierzch smarujemy jajkiem, posypujemy majerankiem. Pieczemy 30 – 35 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować