Podpłomyk

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To danie robię bardzo często. Wszystkim smakuje i szybko znika ze stołu.

Składniki:

  • ● 1 szkl. mąki
    ● oliwa
    ● 1/2 szkl. wody
    ● koncentrat pomidorowy
    ● por
    ● kukurydza konserwowa
    ● 10 dag szynki
    ● 20 dag pieczarek
    ● 10 dag żółtego sera
    ● oregano
    ● bazylia
    ● trochę cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Podpłomyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, 2 łyżki oliwy i wodę zagniatamy na ciasto i wykładamy na posmarowanej oliwą dużej blasze.
  • 2. Koncentrat, oregano i bazylię mieszamy i doprawiamy cukrem. Ciasto smarujemy sosem. Na wierzch wykładamy kukurydzę, drobno pokrojony
    por, szynkę, pieczarki i starty ser. Pieczemy 20-25 minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować