Czosnkowy podpłomyk z kurkami i serem camembert

4.49 (172 ocen)

idealne połączenie

Składniki:


  • 400g mąki pszennej,
    4 łyżki oliwy,
    1 szklanka ciepłej wody,
    sól,
    czosnek niedźwiedzi.

    300g świeżych kurek,
    1 łyżka masła,
    świeży tymianek,
    ser camembert,
    pesto z suszonych pomidorów.
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Czosnkowy podpłomyk z kurkami i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  Czosnkowy podpłomyk z kurkami 
i serem camembert 1. Do miski wsyp mąkę, sól i czosnek niedźwiedzi. Wlej wodę i oliwę. Wyrób gładkie ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw n 15 minut.
  • 2.

    Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć kurki i podsmaż. Posyp tymiankiem.
  • 3. Ciasto podziel na 3 części. Każdą cześć rozwałkuj cienko. Posmaruj pesto i ułóż wcześniej przygotowane kurki i kawałki sera camembert. Włóż do nagrzanego piekarnika na 15 minut w temperaturze 190 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować