Placuszki z cukinii z jogurtem

4.51 (146 ocen)

  • 20 min

Lekkie, a jednocześnie sycące, stanowią urozmaicenie dla placków mącznych i ziemniaczanych.

  • 20 min

Składniki:

  • 300 g cukinii, ząbek czosnku, pół cebuli, 3 lyżki jogurtu naturalnego, 2 jajka, około pól szklanki mąki pszennej, sól i pieprz do smaku, eweuntulanie majeranek, tymianek
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Placuszki z cukinii z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, obrać i starkować na tarce o dużych oczkach. Odstawić na 15 min aż puści sok i odsączyć.
  • 2. Cebulę i czosnek posiekać i dodać do cukinii.
  • 3. Dodawać kolejno: jogurt, jajka, sól, pieprz oraz tyle mąki, aby uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta.
  • 4. Wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć placki do zarumienienia się.

Porady

Wg preferencji można dodać do cista trochę zieleniny: pietruszkę lub szczypior lub podawać z keczupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować