Placuszki jogurtowe z czarną porzeczką

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Szybkie i pyszne placuszki z dodatkiem czarnej porzeczki idealne na śniadanko, podwieczorek lub gdy masz ochotę na coś słodkiego.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 jajka
    0,5 szklanki jogurtu greckiego
    1 szklanka mąki
    Szczypta soli
    0,5 łyżeczki sody
    1 łyżka cukru pudru
    Cukier waniliowy
    1 łyżka soku z cytryny
    Olej
    0,5 szklanki owoców czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Racuchy

Placuszki jogurtowe z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzep ze szczyptą soli dodaj cukier waniliowy, cukier puder, jogurt oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę z sodą. Ciasto odstaw na 5 minut.
  • 2. Olej rozgrzej na patelni, łyżką nakładaj ciasto na patelnie na wierzch połóż owoce porzeczki. Smaż na złoty kolor z obu stron. Posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować