Placuszki cukiniowe z orzechami włoskimi i rukolowym serkiem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tylko kilka składników i powstały tak pyszne placuszki cukiniowe z dodatkiem serka z dodatkiem rukoli.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • PLACKI:

    3 cukinie /770g/
    4 jaja
    80 g płatków owsianych
    75 g orzechów włoskich
    szczypta gałki muszkatołowej
    1/2 łyżeczki soli
    pieprz
    pęczek pietruszki
    pęczek koperku

    SEREK:

    250 g twarożku
    garść rukoli
    2 łyżki mleka
    1 łyżka soku z cytryny
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki

    PONADTO:

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Ser

Placuszki cukiniowe z orzechami włoskimi i rukolowym serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyć, odciąć końcówki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Płatki owsiane rozdrobnić.
  • 3. Startą cukinię , jajka i płatki owsiane dokładnie połączyć.
  • 4. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zostawić na 20 minut.
  • 5. Orzechy posiekać, dodać do masy cukiniowej.
  • 6. Koperek i natkę pietruszki wypłukać, drobno posiekać, dodać do masy, wymieszać.
  • 7. Ser wymieszać z mlekiem, sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem i papryką.
  • 8. Rukolę umyć, osuszyć, posiekać i połączyć z serem.
  • 9. Placki cukiniowe smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, na małym ogniu /ok. 4 minuty/.
  • 10. Podawać bezpośrednio po upieczeniu z rukolowym serkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Rukola Sery Cukinia

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować