Placki z pietruszki, selera i ziemniaków

4.51 (150 ocen)

Najsmaczniejsze podane na ciepło z kleksem gęstej kwaśnej śmietany lub polane sosem czosnkowym.

Składniki:

  • Składniki na ok. 25 sztuk:

    2 korzenie pietruszki
    pół korzenia selera
    6 średnich ziemniaków
    1 cebula
    4 jajka
    2-3 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki drobno posiekanego świeżego tymianku
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z pietruszki, selera i ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszki, selera i ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę obieramy i ścieramy na mniejszych oczkach. Do warzyw wbijamy jajka, dodajemy mąkę i drobno posiekany tymianek. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy na końcu solą i pieprzem.
  • 2. Placki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka Seler Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować