Pizza z cukinią na cienkim spodzie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Do pizzy możemy użyć praktycznie wszystkiego, dziś powstała wersja z cukinią i to był strzał w dziesiątkę. Wszystkim bardzo smakowała taka wersja jesienna.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki
    30 g świeżych drożdży w kostce
    150 ml ciepłej wody
    40 ml oleju
    szczypta soli
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    oraz ulubione dodatki

    ( ser topiony w plasterkach, pieczarki, zielona papryka, sos pomidorowy do smarowania, przyprawa do pizzy, podsmażone plastry młodej cukinii, wędlina )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza Wędliny Szynki Ser

Pizza z cukinią na cienkim spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pizza z CUKINIĄ na cienkim spodzie 1. Mieszamy mąkę ze szczypta soli - przesiewamy do miski. Osobno rozpuszczamy drożdże z letnią ALE NIE GORĄCĄ wodą i dodajemy 2 łyżki oleju. Drożdże dodajemy do mąki z solą, papryką i wyrabiamy ciasto - tak aby je dobrze napowietrzyć. Przykrywamy ściereczka wyrobione ciasto na 15 min. do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Z ciasta formujemy pizzę którą zawszę kładę na dowolną formę do pieczenia wcześniej wyłożoną papierem do pieczenie i oprószam mąką, smarujemy sosem pomidorowym, dodajemy ulubione składniki, posypujemy przyprawami i kładziemy serek topiony. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 min - w zależności od piekarnika jaki mamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Mielenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować