Pilaw z indykiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek obrać.Cebulę pokroić w drobną kostkę,a czosnek drobno posiekać. Następnie zeszklić na oleju, a potem dodać pokrojone w kostkę mięso indyka. Przesmażyć razem i doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką. Następnie czerwoną paprykę pokroić w kostkę i przesmażyć z mięsem.
2.. Ryż opłukać i wsypać do garnka z mięsem. Chwilę razem przesmażyć. Następnie zalać rosołem i gotować, aż ryż będzie miękki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
3.Pomidory pokroić w kostkę, papryczkę chilli w plasterki i dodać do ryżu. Gotować ok.10 minut. Doprawić do smaku oregano i posypać posiekaną zieloną bazylią i natką pietruszki.
Komentarze