Pilaw z indykiem i pomidorami

4.99 (152 ocen)

  • 45 min

Pyszne, szybkie i aromatyczne danie.

  • 45 min

Składniki:

  • 50 dag mięsa z indyka
    3 woreczki ryżu
    2 cebule
    1 czerwona papryka
    2 pomidory
    2 ząbki czosnku
    1/2 papryczki chilli
    1 l. rosołu warzywnego
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    sól, pieprz do smaku
    bazylia, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.99 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pilaw z indykiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pilaw z indykiem i pomidorami 1. Cebulę i czosnek obrać.Cebulę pokroić w drobną kostkę,a czosnek drobno posiekać. Następnie zeszklić na oleju, a potem dodać pokrojone w kostkę mięso indyka. Przesmażyć razem i doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką. Następnie czerwoną paprykę pokroić w kostkę i przesmażyć z mięsem.
  • Pilaw z indykiem i pomidorami 2. . Ryż opłukać i wsypać do garnka z mięsem. Chwilę razem przesmażyć. Następnie zalać rosołem i gotować, aż ryż będzie miękki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
  • Pilaw z indykiem i pomidorami 3. Pomidory pokroić w kostkę, papryczkę chilli w plasterki i dodać do ryżu. Gotować ok.10 minut. Doprawić do smaku oregano i posypać posiekaną zieloną bazylią i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Pomidor Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować