Pikle z ogórków w curry

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

Pikle z ogórków w przyprawie curry to smaczne lekko pachnące selerem przetwory na zime. Polecam

  • 30 min

Składniki:

  • 3 kg ogórków
    liscie selera - około 30 sztuk
    cebula
    zalewa:
    1 1\2 szklanki cukru
    1 litr wody
    2 szklanki cukru
    1 1\2 łyzeczki soli
    4 łyzeczki przyprawy curry

Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Curry Przetwory Pikle

Pikle z ogórków w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obrać ,pokroić w grubsze słupki.Na spód słoika włożyć 2-3 listki selera i plaster cebuli.Układać w słoikach ogórki.
    2. Składniki na zalewę zagotować , lekko przestudzic i zalać ogórki umieszczone w słoikach.
    .Pasteryzować 10 minut.Wyjąć i ustawić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.

Porady

8 słoiczków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować