Ogórki w curry-2 wersje

4.5 (172 ocen)

  • 40 min

Pikantne pikle i ogórki.

  • 40 min

Składniki:

  • ogórki
    zalewa(na 6 słoików 0,5l)
    1 litr wody
    1,5 szklanki octu
    1,5 szklanki cukru
    1,5 łyżki soli
    3 łyżki(1op.)curry
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Curry Przetwory Pikle

Ogórki w curry-2 wersje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie słoików 1. Na dno każdego słoika(0,5l) włożyć liść selera,plaster cebuli i wsypać 1 łyżeczkę gorczycy i 4 ziela angielskie.
  • Układanie ogórków 2. Ogórki umyć i układać w słoikach.Większe ogórki oskrobać i pokroić w paski wycinając ziarenka-robimy pikle i układać w słoikach.
  • Ugotowane ogórki 3. Składniki zalewy zagotować.Gorącą zalać słoiki i zakręcać.Włożyć do garnka i gotować 10minut.Wyjąć i ustawić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować