Pikle w occie jabłkowym

0 (0 ocen)

  • 50 min

Smaczny i kolorowy dodatek do obiadu, sałatek, kanapek :)

  • 50 min

Składniki:

  • kalafior
    ogórki świeże
    papryka czerwona
    ocet jabłkowy 3 szkl.
    woda 3 szkl.
    cukier 1,5 szkl.
    sól do smaku
    koper kwiat
    czosnek ząbki
    ziele angielskie całe
    liście laurowe
    gorczyca czarna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pikle w occie jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1kljnpi 1. Kalafiora podzielić na niewielkie różyczki, opłukać i osączyć.
    Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w szerokie paski.
    Ogórki umyć, odciąć końcówki, pokroić w grube plastry.
    Warzywa ułożyć warstwami w słoikach.
    Dodać pokrojone ząbki czosnki, po 1 liściu laurowym, 2-3 kulki ziela angielskiego, po 1 baldachu kwiatu kopru oraz po trochę czarnej gorczycy.

    Ocet jabłkowy połączyć z gorącą wodą, cukrem i solą - zagotować i dokładnie wymieszać.
    Gorącą marynatą zalać przygotowane pikle, dokładnie zakręcić i zapasteryzować 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować