Karkówka pieczona w occie jabłkowym

4.47 (157 ocen)

Mięso tak przyrządzone jest bardzo delikatne i mięciutkie.

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    Marynata:
    100 ml octu jabłkowego
    2 łyżki cukru brązowego
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka wędzonej papryki
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
    sól
    3 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.47 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pieczona w occie jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, łączymy z wszystkimi składnikami marynaty.
  • 2. Mięso kroimy na plastry, dokładnie smarujemy marynatą i układamy w naczyniu do zapiekania. Odstawiamy całość na kilka godzin do lodówki, co jakiś czas obracając mięso.
  • 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wstawiamy mięso. Pieczemy przez ok. 1,5 godziny pod przykryciem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować