Pikantny kurczak w warzywach

4.5 (154 ocen)

Aromatyczny, soczysty, polecam na świąteczny obiad.

Składniki:

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
    1 łyżka pikantnej przyprawy do kurczaka
    1 ząbek czosnku
    majeranek
    tymianek
    2-3 marchewki
    1 pietruszka
    biała część pora
    garść fasolki szparagowej
    pieprz
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantny kurczak w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, skropić olejem i natrzeć roztartym czosnkiem. Posypać mieszanką przyprawy z ziołami i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
  • 2. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć filety z obu stron. Przełożyć na talerz.
  • 3. Warzywa pokroić w cienkie paski i razem z fasolką krótko smażyć na tłuszczu po filetach. Doprawić solą i pieprzem.
  • 4. Przełożyć warzywa do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułożyć obsmażone filety, przykryć i wstawić do piekarnika na 35-40 min. z temp. 190 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Filet z kurczaka Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować