Pikantny gulasz z serc drobiowych

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy mam wolną chwilę, chętnie gotuję.

Składniki:

  • ● 1 kg serc drobiowych
    ● 2 łodygi selera naciowego
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 2 marchewki
    ● 25 dag pieczarek
    ● 1 szkl. bulionu warzywnego
    ● 1 szkl. pikantnego keczupu
    ● 2 cebule
    ● sól, pieprz (ewentualnie chili i curry)
    ● łyżka masła
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantny gulasz z serc drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serca dokładnie myjemy,
    przekrawamy i oczyszczamy.
    Ponownie płuczemy i osuszamy.
    Chwilę podsmażamy na
    2 łyżkach rozgrzanego oleju.
    Wlewamy połowę bulionu. Gotujemy
    pod przykryciem na
    średnim ogniu ok. 1/2 godziny,
    aż powstanie dość gęsty sos.
  • 2. Cebule i czosnek kroimy
    w kostkę i szklimy. Pokrojone w plasterki pieczarki smażymy
    na maśle. Marchewkę kroimy
    w kostkę i podsmażamy.
  • 3. Warzywa i pieczarki przekładamy
    do serc. Wlewamy resztę
    bulionu, dodajemy keczup
    i gotujemy na małym ogniu ok.
    2 godzin. Doprawiamy. Selera
    kroimy w kostkę, dodajemy do serc i gotujemy na małym ogniu
    jeszcze ok. 40 minut.

Porady

RADY R. Widomskiego Gulasz powinien być gęsty (można dodać łyżkę mąki). Podajemy z pieczywem, kaszą lub ryżem i kiszonym ogórkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować