1.
Ugotować bulion warzywny (może być z kostki jesli zupa robiona na szybko) lub wykorzystujemy ugotowany bulion z dnia poprzedniego, po czym odmierzamy 2 szklanki.
Do gotującego się bulionu wlewamy mleko oraz dodajemy serki topione i czekamy aż serki sie rozpuszcząz a konsystencja zupy stanie się jednolita (co chwile mieszając).
2.
Doprawiamy solą, pieprzem,gałką muszkatołową uważajac z iloscią gdyż serki już są pikantne.
Zestawiamy z ognia i wlewamy wino, mieszamy.
3.
Przygotoanie grzanek czosnkowych:
Kroimy bułke na cienkie kromki. W miseczce mieszamy masło z wyciśnietym przez praskę czosnek lub wsypujemy zioła prowansalskie, mieszamy.
Smarujemy wykoannym masełkiem kromki bułki a następnie kroimy na paski i w poprzek na kostki. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie i rumienimy grzanki.
4.
Gorącą zupę serową nalewamy do bulionówek/ talerza posypujemy grzankami i posypujemy natką pieteuszki lub lubczykiem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze