Pikantna zupa serowa z grzankami i kiełbaskami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zimą, kiedy pogoda nie rozpuszcza, a nasz organizm domaga się rozgrzewających, pożywnych posiłków warto pokusić się o przygotowanie tej pikantnej i pysznej zupy. Podana z chrupiącymi grzankami i kawałkami podsmażonych kiełbasek stanowić będzie idealny posiłek na zimowe, mroźne dni.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kiełbaski frankfurterki
    1 średnia cebula
    1 łyżka oleju
    2 duże ząbki czosnku
    1 litr domowego bulionu warzywnego
    300 g serków topionych śmietankowych
    1 łyżeczka płatków chili
    1 łyżka suszonej natki pietruszki
    świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
    sól (opcjonalnie - do smaku)
    Dodatkowo:
    4 kromki pieczywa przenno-żytniego
    1 łyżka masła
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/4 łyżeczki ostrej papryki
    2 łyżki startego sera cheddar (do podania)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Grzanki Ser

Pikantna zupa serowa z grzankami i kiełbaskami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuścić masło. Dodać pokrojone w kostkę pieczywo i paprykę słodką oraz ostrą. Smażyć do zarumienienia co jakiś czas mieszając.
    W garnku na rozgrzanym oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i zalać bulionem. Dodać serki topione oraz przyprawy. Gotować mieszając zupę trzepaczką, aż do rozpuszczenia się serków. Kiełbaski pokrojone w plasterki podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Zupę podawać z grzankami i kiełbaskami oraz startym serem cheddar.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować