1/2 kg sera gouda
25 dag białego sera tłustego lub serka do smarowania kanapkowego puszystego
1/2 słoika czarnych oliwek
4 sztuki papryczek piri- piri
do smaku sól i pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Pikantna rolada serowa
1.
Ser wkładamy do woreczka odpornego na wysoką temperaturę, a następnie wkładamy do garnka z gorącą wodą na około 20 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz. Biały ser mielimy dokładnie, jeśli jest to gotowy serek do smarowania to dodajemy zmielone lub drobno pokrojone oliwki i papryczki. mieszamy wszystko i doprawiamy solą i pieprzem. Gdy ser będzie bardzo miękki wyjmujemy go z woreczka i szybko rozwałkowujemy na cienki prostokąt. Na serowy placek wykładamy farsz i ciasno zwijamy.
2.
Roladę owijamy w folię aluminiową i schładzamy w lodówce do momentu aż da się pokroić.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze