ser żółty 300 g,
szynka 250 g,
jajka ugotowane na twardo 5 szt,
szczypiorek 1 pęczek,
suszone pomidory z oleju (połówki) 5 szt,
serek twarogowy śmietankowy 200 g,
sól,
pieprz,
Sposób przygotowania przepisu:
Rolada serowa
1.
W garnku zagotować wodę i włożyć do niej ser żółty szczelnie zamknięty w woreczku do żywności lub folii. Ogień zmniejszyć do minimum i podgrzewać do momentu aż ser będzie miękki i plastyczny.
Jajka obrać i pokroić w kostkę, szynkę i suszone pomidory również pokroić w kostkę, szczypiorek drobno posiekać. Składniki połączyć, dodać serek twarogowy, sól, pieprz i całość dokładnie wymieszać.
Ser wyjąć z folii, położyć na kawałku folii, przykryć drugim kawałkiem folii i rozwałkować na prostokąt o grubości około 0,5 cm. Na serze wyłożyć przygotowany farsz i zwinąć zaczynając od krótszego boku. Całość zwinąć w folię aluminiową lub papier do pieczenia i schłodzić w lodówce przez minimum 3-4 godziny.
Porady
Jeśli farsz do rolady będzie bardzo gęsty można dodać odrobinę jogurtu naturalnego.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze