1.W garnku zagotować wodę i włożyć do niej ser żółty szczelnie zamknięty w woreczku do żywności lub folii. Ogień zmniejszyć do minimum i podgrzewać do momentu aż ser będzie miękki i plastyczny.
Jajka obrać i pokroić w kostkę, szynkę i suszone pomidory również pokroić w kostkę, szczypiorek drobno posiekać. Składniki połączyć, dodać serek twarogowy, sól, pieprz i całość dokładnie wymieszać.
Ser wyjąć z folii, położyć na kawałku folii, przykryć drugim kawałkiem folii i rozwałkować na prostokąt o grubości około 0,5 cm. Na serze wyłożyć przygotowany farsz i zwinąć zaczynając od krótszego boku. Całość zwinąć w folię aluminiową lub papier do pieczenia i schłodzić w lodówce przez minimum 3-4 godziny.
Porady
Jeśli farsz do rolady będzie bardzo gęsty można dodać odrobinę jogurtu naturalnego.
Komentarze