Pietruszkowy pstrąg

4.5 (150 ocen)

Bardzo prosta marynata do ryby.Świetnie nadaje się na grilla.Przepyszna i rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • Składniki :

    1/4 szklanki oliwy
    sok z 1/2 cytryny
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka świeżego oregano
    1 natka pietruszki
    sól
    pieprz
    3 filety z pstrąga ( u mnie pstrąg tęczowy)
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pietruszkowy pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlej oliwę, sok z cytryny. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną natkę pietruszki, oregano, sól i pieprz. Wymieszaj składniki. Rybę opłukaj i oczyść. Zanurz w marynacie i włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Rybę grilluj ( smaż) z każdej strony aż będą dokładnie smażone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować