PIETRUSZKOWY LABNEH

0 (0 ocen)

  • 24 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

PIETRUSZKOWY LABNEH - czyli domowy, kremowy serek zrobiony z jogurtów greckich. Prosto, pysznie i wiemy co jemy :) swój serek wzbogaciłam dodając do niego pastę pietruszkową która dodatkowo nadała mu delikatnego zielonego kolorku.

  • 24 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1200 ml jogurtu greckiego ( 3 x 400 ml )
    1 płaska łyżka soli
    1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki pasty pietruszkowej
    1 łyżeczka przypraw włoskich

    gaza
    kawałek sznurka
    sitko
    miska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Dodatki Krem Pasty Ser

Pietruszkowy labneh - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIETRUSZKOWY LABNECH 1. Do jogurtu dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Na sitko wyłożone gazą wylewamy jogurt.
    Zbieramy boki gazy i ściskamy tworząc taką bombkę. Związujemy mocno i wieszamy nad miską by nadmiar płynu spokojnie sobie kapał i w takiej formie zostawiamy aż do następnego dnia. Na drugi dzień serek już jest gotowy.

Porady

smak serka może być taki jaki tylko chcemy np.z suszonymi pomidorami, papryką, szczypiorkiem, rzodkiewką, po prostu taki na jaki tylko mamy smak ochotę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka Sery Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować