Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym

4.49 (193 ocen)

Pyszne połączenie smaków i wspaniały wygląd tej potrawy skusi każdego.

Składniki:

  • * 2 filety z kurczaka
    * 1 szklanka mąki
    * ok 1 szklanki wody
    * 1 jajko,
    * 3 ząbki czosnku
    * sól, pieprz
    * olej do smażenia

    Sos czosnkowy
    * 4 ząbki czosnku
    * 4 łyżki majonezu
    * 300 ml jogurtu naturalnego
    * 3 łyżki posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym 1. Filety myjemy, kroimy na mniejsze kotlety i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Mąkę mieszkamy z szklanką wody (ciasto powinno być konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego). Dodajemy sól, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy na gładkie ciasto. Do ciasta przekładamy filety i odstawiamy na do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy mięso z ciasta i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Mięso podajemy z sosem czosnkowym (jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wsypujemy koperek i mieszamy).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować