Szaszłyki pod papugą

0 (0 ocen)

Takie szaszłyki pod papugą zasmakują nie tylko małym ale i dużym.

Składniki:

  • * 1 podwójny filet z kurczaka
    * 1 cukinia
    * 8 pomidorków koktajlowych
    * przyprawa do grilla
    * patyczki do szaszłyków

    Dodatkowo do ustrojenia talerza
    * 1/2 cukinii
    * 1/2 papryki
    * cytryna
    * pomidorki koktajlowe
    * kiełki
    * liść sałaty

Szaszłyki pod papugą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki pod papugą 1. Cukinię pokroić na długie pionowe plasterki, pierś na kwadraty, a pomidorki na połówki. Wszystkie składniki oprószyć przyprawą do grilla i nakładać przemiennie na patyczki. (Cukinia utworzy nam harmonijkę, jako długi plaster przekładamy raz z prawej raz z lewej strony poszczególnych składników). Gotowe szaszłyki ułożyć na ruszcie i grillować do miękkości.
    Podawać z kiełkami wymieszanymi z pomidorkami podanymi na sałacie. Dodatkowo z cukinii i papryki można zrobić zadziorną papugę, a z cytryny śmieszną myszkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy