Pierś z kurczaka pod brokułową pierzynką

4.5 (196 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zamiast tradycyjnych kotletów z piersi polecam, takie pieczone kotleciki z brokułami.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MIęSKO POD PIERZYNKą:
    - piersi z kurczaka: 1 kilogram
    - jajka: 3 sztuki
    - mąka: 3 łyżki
    - ser tarty na grubych oczkach: 15 dekagramów
    - brokuł: 1 sztuka
    - majonez: 6 łyżek
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Pierś z kurczaka pod brokułową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka wyporcjować na kotlety. Rozklepać doprawić solą i pieprzem.

    Brokuł zblanszować 5 minut w gorącej wodzie.

    Jajka zmiksować razem z mąką. Do ciasta dodać tarty ser oraz zblanszowane brokuły.

    Piersi rozłożyć na blaszce, wyłożyć ciasto z brokułami i równomiernie rozsmarować na mięsie. Wierzch posmarować majonezem.

    Piec 20-30 minut w nagrzanym do 180stopni piekarniku.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Brokuły Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować