Pierś z kurczaka pod marchewkowo - brokułową pierzynką

5 (168 ocen)

Proste i pyszne danie

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    4 średnie marchewki
    1 mała cebula
    4-6 różyczek brokuła
    4 łyżki majonezu
    1 łyżka ketchupu (nie musi być )
    1 mały jogurt naturalny
    przyprawa do kurczaka
    sól , pieprz
    trochę oleju
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka pod marchewkowo - brokułową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na 4 kotlety lub 6 kawałków lekko rozklepać. Posypać przyprawami.
    Naczynie żaroodporne nasmarować olejem, ułożyć mięso.
    Cebulę pokroić na drobną kostkę podsmażyć na patelni na złoty kolor
    Marchewki zetrzeć na tarce o dużych
    oczkach dodać do cebuli i poddusić na półmiękko. Brokuł ugotować na półmiękko ostudzić pokroić w kostkę.
    Na surowe mięso nałożyć warstwę
    marchewki tak żeby przykryć mięso, posypać brokułem.Majonez zmieszać z jogurtem i ketchupem,można doprawić solą i pieprzem
    Rozsmarować na marchewce z brokułem. Piec ok. 30 minut
    w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować