Pierś z kurczaka pod pierzynką

  • wyświetlono: 488 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pierś z kurczaka pod pierzynką z chrupek kukurydzianych w sosie czosnkowym

32511998_232628547508712_1539186600938831872_n
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Pierś z kurczaka pojedyncza
Przyprawa do gyrosa
Sol
papryka słodka
Czosnek w proszku
Oregano
Majonez 100 g
Pół opakowania chrupek kukurydzianych
50 g startego sera żółtego
4 łyżki oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Pierś z kurczaka pod pierzynką

  • 1. Pierś kroimy wzdłuż na dwa cienkie płaty. Nacieramy olejem ,przyprawa do gyrosa, sola ,papryka słodka i wstawiamy do lodówki na ok 1 -2 godziny .W tym czasie przygotowujemy sos czosnkowy .Majonez mieszamy z czosnkiem i oregano .Proporcje wedle uznania . W żaroodpornym naczyniu układamy filety .Sos czosnkowy mieszamy z serem żółtym i chrupkami.wykladamy na filety i pieczemy w 180- 190 stopniach ok 20 minut . Przed podaniem posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Porady

Chrupki można zastąpić płatkami owsianymi .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczakszybkie daniemajonezser żółtyfiletkolacjaobiadchrupki

Komentarze

Podobne przepisy

Filet z kurczaka pod pierzynką

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Filet z kurczaka pod pierzynką

Smaczny pomysł na filet z piersi...

Pierś na ostro

Dodane przez: karolka106

Pierś pod cebulową pierzynką

Z lekką nutką chili

Kurczak w złocie

Dodane przez: smak i uczucie

Kurczak pod pierzynką z cebuli i ananasa

Pałeczki kurczaka pieczone pod...

Filety z kurczaka pod porową pierzynką

Dodane przez: Aneta_77

Filety z kurczaka pod porową pierzynką

Pyszny, soczysty kurczak zapiekany...

image-0vd22b3

Dodane przez: liilaa

Filety z kurczaka pod pierzynką

Łatwe w wykonaniu, oryginalne danie

Filet z kurczaka pod marchewkową pierzynką

Dodane przez: ankad21

Filet z kurczaka pod marchewkową pierzynką

Aromatyczny kurczak, wspaniale...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE