Pierś z kurczaka pod pierzynką

4.5 (161 ocen)

  • 60 min

Doskonałe danie na ciepłą kolację. Jeśli będziemy serwować to danie na obiad - najlepiej podać do tego frytki.

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 piersi z kurczaka
    - 500g pieczarek
    - mały słoiczek ketchupu
    - mały słoiczek majonezu
    - 300g sera żółtego (tartego)
    - 1 łyżka palmy
    - sól
    - wegeta
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Majonez Ser

Pierś z kurczaka pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzybki 1. Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Do garnka wlać 1 szklankę wody,dodać palmę, grzybki i zagotować. Chwilę gotować na najmniejszym płomieniu, co jakiś czas mieszając.
  • 2. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Grubsze można lekko rozbić. Oprószyć z każdej strony wegetą lub solą.
  • 3. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową. Rozsmarować na niej majonez, ułożyć mięso i przykryć pieczarkami. Piec 30 minut w 180 stopniach. Po tym czasie posypać jeszcze serem żółtym i zapiekać około 10 minut.

Porady

Można oczywiście dodać cebulę do pieczarek. Ja za nią nie przepadam i czasem razem z pieczarkami gotuję paprykę czerwoną lub żółtą. Pyszne, polecam!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować