Pierś z kurczaka pod cebulową pierzynką

4.5 (149 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie i smaczne mięsko.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • PIERś Z KURCZAKA POD CEBULOWą PIERZYNKą:
    - pierś z kurczaka podwójna: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - majonez: 2 łyżki
    - ser: 4 plastry
    - sól, pieprz, zioła prowansalskie - do smaku: 1 szczypta
    - olej: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez Ser

Pierś z kurczaka pod cebulową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka wyporcjować na 4 kotlety. Delikatnie rozklepać. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Blaszkę posmarować olejem. Ułożyć kotlety z piersi jeden obok drugiego.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę, a następnie wymieszać razem z majonezem.
  • 3. Na każdy kawałek mięsa nałożyć cebulę wymieszaną z majonezem, a następnie plaster sera.
  • 4. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 30 minut.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cebula Kurczak Pierś z kurczaka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować