Pierś z kurczaka faszerowana śliwką

4.47 (192 ocen)

Potrawa nie tylko smaczna ale też efektownie i kolorowo sie prezentująca...

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka

    ok. 20 suszonych śliwek

    2 marchewki

    olej

    1/2 szklanki bulionu

    pieprz mielony

    majeranek

    zieleninka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.47 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Pierś z kurczaka faszerowana śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W każdej z piersi robimy kieszonkę - czyli po prostu otwór wzdłuż całej długości, starając się nie przedziurawić mięsa. Dobrze nadaje się do takich celów długi i wąski nóż. Oczywiście ostry.W owe kieszonki wkładamy po mniej więcej 5 śliwek. Wierzch mięsa smarujemy olejem oraz nacieramy przyprawami. Marchew obieramy, kroimy na średniej grubości plasterki. Piersi wkładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, obkładamy je plasterkami marchewki. Zalewamy danie gorącym bulionem. Pieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym, około 35 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy przyozdobione zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować