Pierś z kaczki smażona na maśle z jabłkami.

4.77 (13 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Nie często ją robię, choć bardzo lubię ale na Święta koniecznie. Jest wspaniała, soczysta i mięciutka, może być do obiadu ale też cieniutko pokrojona będzie wykwintnym carpaccio, polecam :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 piersi z kaczki niemrożone
    sól, pieprz świeżo mielony, łyżeczka musztardy sarepskiej
    masło klarowane do smażenia
    1 większe jabłko (u mnie szara reneta)
Wystaw ocenę:

4.77 (13 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Pierś z kaczki smażona na maśle z jabłkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi natrzeć solą i pieprzem, skórkę lekko ponacinać, po stronie mięsnej posmarować musztardą, odstawić do lodówki na kilka godzin.
    Jabłko obrać ze skórki, podzielić na ósemki i dodać do smażonych piersi kiedy będą już odwrócone.
    Na patelni rozgrzać masło, smażyć 9 minut stronę ze skórką, drugą mięsną 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kaczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować