Pierś kurczakaz serem i brzoskwinią

4.5 (185 ocen)

  • 40 min

Ciekawa odmiana tradycyjnego kotleta.

  • 40 min

Składniki:

  • pierś kurczaka podwójna
    jajka i bułka tarta lub mąka do panierki
    olej, sól, pieprz
    brzoskwinia
    ser żółty w plastrach
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Pierś kurczakaz serem i brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso filetujemy, rozbijamy tłuczkiem, obtaczamy w jajku i bułce lub mące, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Solimy i pieprzymy kotlety podczas smażenia.
  • 2. Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym. Na każdy kotlet kładziemy plaster lub dwa plastry sera i kilka plastrów brzoskwini.
  • 3. Zapiekamy bez przykrycia 15 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Kurczak Ser żółty Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować