Pierś zapiekana z selerem i serem

4.49 (193 ocen)

Pyszny i szybki obiad, nie tylko dla wielbicieli selera. Mięso wychodzi soczyste, a pierzynka przepyszna! Polecam :)

Składniki:


  • 2 piersi z kurczaka
    0,5 bulwy selera
    100 g sera żółtego
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Pierś zapiekana z selerem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i przekroić na pół. Ułożyć mięso w dużym naczyniu żaroodpornym.

    Mięso posypać solą i pieprzem oraz słodką papryką. Odstawić do lodówki.

    W tym czasie przygotować pierzynkę. Seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Dodać majonez, doprawić lekko solą i pieprzem i wymieszać.

    Ser żółty zetrzeć i część dodać do selera, wymieszać ponownie.

    Wyjąć mięso z lodówki, wyłożyć pierzynkę selerową, posypać z wierzchu odłożonym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 35-40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Seler Sery Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować