Pierś kurczaka nadziewana opieńkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

W sam raz na sezon grzybowy

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pojedyńczy filet z piersi kurczaka: 4 sztuki
    - kapelusze opieniek (mogą byc mrozone): 250 gramów
    - jajo: 1 sztuka
    - mleko: 0.5 szklanki
    - mąka około: 0.5 szklanki
    - sól, pieprz, majeranek, zioła prowansalskie (do smaku): 1 sztuka
    - olej do smażenia około: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka nadziewana opieńkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić, pokroić na niezbyt duże kawałki i udusić na niewielkiej ilości oleju. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i ziołami prowansalskimi, dokładnie wymieszać i nieco przestudzić. Mięso rozbić i przyprawić solą i pieprzem. Z jaja, mleka i mąki przygotować gęste ciasto naleśnikowe (dodać tyle mąki żeby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany). Można lekko posolić. Na środek każdego fileta kłaść porcję grzybów. Całość składać na pół dokładnie dociskając brzegi i panierować w przygotowanym cieście. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować