Pierogi z mięsem

4.5 (185 ocen)

takich pierogów nauczyła mnie moja ciocia, ulepszyłam przepis dodjąc koper,daję go tyle aż widzę że farsz jest dość zielony:) można go dać mniej lub więcej- jak kto lubi.. polecam:) przepis na 4 os.

Składniki:

  • farsz:
    -ok 90 dkg szpondera lub innego mięsa,
    -2 jajka,
    -1 duża cebula,
    -sól, pieprz,
    -posiekany koperek, (ok 3 łyżek-można dać mniej lub więcej)



    ciasto:
    -4 szklanki mąki,
    -2 jajka,
    -1.5 szklanki wody,

    do polania na talerzu:
    -troszkę cebulki przysmażonej na tłuszczu na złocisto, lub skwareczki:)
    -mozna też z wierzchu pospac koperkiem :)

    PS.
    najlepiej smakują odsmażone, jak są taaakiw chrupiące...
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierogi 1. Farsz:
    mięso kroimy, przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, dodajemy pokrojony drobno koper i cebulę, całość mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem, dodajemy jajka i wszystko znowu mieszamy.
  • 2. 2.Ciasto:
    przesianą przez sitko mąkę wysypujemy na stolnicę, usypujemy z niej nie dużą "górkę" na środku z wgłebieniem, do którego wbijamy jajka,nastepnie dodajemy wodę,
    Wyrabiamy ciasto aż będzie miękkie, rozwałkowywujemy, wycinamu szklanką lub kubkiem koła, każde z nich wypełniamy farszem i formujemy, lepimy pierożki :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować