REKLAMA
Są to pierogi kóre w mojej rodzinie wszyscy kochają jeść najbardziej.Nie są to jakieś pierogi orginalnego przepisu tylko takie moje ,własne.
(średnia 4.5 z 174 głosów)
Porady
Jeśli lepiąc pierogi ciasto nie chce się skleić, brzegi leciutko zmosz palcami namoczonymi w wodzie
Wigilijne pierogi z kapustą i grzybkami.
Pierogi z kiszoną kapustą, aromatycznymi grzybami i śliwkami suszonymi, które wnoszą ciekawy, słodkawy smak. Bardzo smaczne danie na wigilijny stół.
Tradycyjny farsz do pierogów w moim rodzinnym domu to słodka kapusta z grzybami, i uwielbiam te pierożki. Nie smakują mi z kolei takie z kiszoną kapustą, może dlatego, że nie jestem do nich przyzwyczajona. Myślę, że każdy kto zje pieroga ze słodką kapustą, nie wróci już do kiszonej.
To najlepszy sposób, aby wykorzystać mięso pozostałe z rosołu. Pierogi są bardzo sycące, świetnie będzie pasował do nich także kubek czerwonego barszczu.
Takie pierogi mogą być daniem wigilijnym.
Komentarze