Pierogi z kapustą kiszoną , suszonymi grzybami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Farsz:
Kapustę dusimy na patelni. Grzyby i wrzucamy do miseczki z gorącą wodą, aby trochę się namoczyły i rozmiękły a nastenie kroimy je drobno. Dodajemy je razem z wodą, w której się moczyły do kapusty.Nastepnie dodajemy drobno pokruszone orzechy .Mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podlewamy odrobinę wodą, aby się nie przypalało i dusimy, aż wszystko będzie miękkie.
2. Z podanych składników zagniatamy ciasto, wałkujemy, wycinamy kółka. Nakładamy po łyzeczce farszu i dokładnie je zlepiamy.
Gotujemy w lekko osolonej wodzie .
Przed podaniem okraszamy zeszkloną cebulą , dekorujemy suszona natką,
smacznego:)
Komentarze