Pierogi z kapustą i grzybami

0 (0 ocen)

Od wielu lat goszczą na naszym wigilijnym stole.

Składniki:

  • mąka
    sól
    mleko
    farsz:
    kiszona kapusta
    grzyby lub pieczarki
    sól
    pieprz
    olej rzepakowy (lub specjalny na święta)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz do pierogów z kapustą i grzybami 1. Z mąki, łyżki soli i mleka zagniatamy jednolite ciasto. Trzeba uważać by nie było za twarde.
    Na początku kapustę płukamy, gotujemy, ,,cedzimy'' i kroimy. Grzyby gotujemy ( nie jest to konieczne można namoczyć na kilka minut). Siekamy. Pokrojoną kapustę i posiekane grzyby wrzucamy do miski. Dodajemy sól, pieprz oraz olej. Mieszamy wszystko.
    Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kółka. Do środka kółek kładziemy po trochu farszu. Formujemy pieroga. Obsypujemy mąką. Wrzucamy do gotującej się wody, mieszamy a gdy wypłyną na wierzch przerzucamy do durszlaka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować