Pierogi z budyniem - kruche ciastka

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Proponuję pierogi z budyniem zamiast babeczek z budyniem. Doskonały poczęstunek dla dużych i małych.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag mąki pszennej
    20 dag masła ( roślinnego )
    3 żółtka
    3 łyżki śmietany (gęstej )

    2 budynie śmietankowe z cukrem ( 2 x 60 g )
    1/2 l mleka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Pierogi z budyniem - kruche ciastka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem - ugotować budynie i wystudzić.

    Mąkę posiekać z masłem. Dodać żółtka i śmietanę , wyrobić ciasto.
    Pozostawić w lodówce na ok 20 min.
    Następnie rozwałkować ciasto i wykrawać krążki. Na krążki nakładać budyń i zalepiać. Ułożyć na blaszce i do pieca na 45min - 180 stopni.
    Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować